Halfverhardingen

Halfverhardingen zijn in veel gevallen een prima alternatief voor asfalt. De methode van aanbrengen is hetzelfde: ook voor halfverhardingen maken we gebruik van asfalteermachines, maar het resultaat is anders natuurlijk. De asfalteermachine wordt gebruikt om een glad opervlak te verkrijgen.

Halfverhardingen leggen we meestal aan op een ondergrond van puin, die door het aanbrengen van de toplaag wordt ge√ęgaliseerd en verhard. De halfverharding oogt natuurlijker dan asfalt, is daarom beter geschikt voor de aanleg van fiets- en andere paden in bossen en natuurgebieden. Ook in grote tuinen en in parken is deze verharding helemaal op zijn plaats.

Er zijn tal van variaties in halfverhardingen mogelijk, maar de kleur zal meestal geel of een grijstint zijn. De ontwikkelingen op dit terrein volgen elkaar in snel tempo op, maar
gemeenschappelijk hebben de meeste halfverhardingen dat de toplaag onder invloed van overvloedig regenwater enigszins week kan worden. Zodra de droogte weer intreedt is dat effect voorbij.