Nieuwe asfalteermachine

Bij Meijerink zijn we gewend het materieel geregeld te vernieuwen. Nieuwe machines en installaties zijn niet zelden productiever, veiliger, milieuvriendelijker dan die van een vorige generatie. En omdat we altijd de lat hoog leggen in al die opzichten, wordt ons materieelpark om de paar jaar helemaal ververst.

Voorbeeld daarvan: onze nieuwe asfalteermachine, de nieuwe Atlas Copco Dynapac SD2500CS, een hypormoderne machine met een zeer lage CO2uitstoot. Deze machine is daarbij uitzonderlijk stil, wat niet alleen voor de bemanning, maar ook voor omwonenden een pluspunt is. De minimale werkbreedte van de installatie is 3 meter, het maximum is 6. De machine is voorzien van allerlei functionaliteiten die de kwaliteit van het werk verbeteren en de veiligheid van de mensen die er mee werken vergroten.

Voor de asfaltafdeling werd in 2015 tevens een oscillerende wals aangeschaft. Dat is een wals die het asfalt niet dicht trilt, zoals conventionele walsen, maar door tegendraadse bewegingen te maken met de rollen, het asfalt zodanig onder druk zet dat het trillen overbodig wordt. Dit type wals is bij uitstek geschikt om in stedelijke omgeving te worden toegepast omdat er via de bodem dan geen trillingen naar de omliggende bebouwing wordt overgebracht.