Met Alpa: wegenschade sneller/beter in beeld en gelokaliseerd met gps-techniek

Sinds kort maken we gebruik van de nieuwste digitale technieken om schade aan (asfalt)wegen in kaart en in beeld te brengen met meer precisie en minder tijdsbeslag.

Tijdwinst en kostenreductie zijn het resultaat van onze nieuwe methode om de schade aan asfaltwegen beter en nauwkeuriger dan ooit in kaart te brengen in minder tijd en foutlozer dan ooit.

Het systeem is eenvoudig in gebruik: met een tablet wordt een foto van de schade gemaakt, via gps wordt de exacte plaats bepaald en meteen opgeslagen. Datum en tijd worden automatisch ingegeven. We leggen de gewenste behandeling en de afmetingen in het systeem vast Vanaf dat moment ligt er een goede basis voor zowel de calculatie als voor de uitvoerders. Voor de opdrachtgever is dit systeem net zo inzichtelijk als voor onszelf. Deze nieuwe methode maakt het mogelijk om schades sneller in beeld te brengen en dus eerder te repareren. Omdat er tussen het moment van opname en de uitvoering van de reparatie weinig tijd hoeft te liggen, blijven de kosten van het herstel beperkt.

Kortom: tijdwinst en kostenreductie.