Sloop van gebouw met veel historie

Op de locatie Dennendal in Den Dolder werd al in 1909 een iconisch gebouw neergezet, Donders, vernoemd naar een bekende fysioloog en oogheelkundige. Het gebouw bood onderdak aan beter gesitueerde manlijke patiënten.

In de jaren ’70 vervulde het gebouw een rol in de plannen van de roemruchte psycholoog Carel Muller die een volledige integratie van patiënten en buitenstaanders nastreefde. Nog weer later werd gebouw Donders het domein van krakers. Inmiddels is het pand verworven door de Stichting Reinaerde en die heeft andere plannen met deze locatie. Nieuwbouwplannen om precies te zijn. Om die te kunnen verwezenlijken moest het Donders gebouw worden gesloopt en de grond bouwrijp gemaakt. We hebben het gebouw gesloopt en de restanten afgevoerd. Het is alsof het er nooit heeft gestaan, maar op you tube is nog te zien hoe het was en hoe we hebben aangepakt. Het filmpje duurt maar 35 seconden.

https://youtu.be/K8yHmGnzBbY

Binnen enkele jaren wordt er op deze locatie nieuwbouw gerealiseerd voor 74 bewoners en alle faciliteiten die daarbij horen.